News

Täienduskoolituse catering-teeninduse õppijad harjutasid koolituse lõpuüritusel elegantset serveerimist Inglise moodi 24. May gartoselin

20. mail toimus pidulik catering-teeninduse koolituse lõpuüritus Särevere mõisas.


Õppijad olid tragid ja jagunesid kahte gruppi, kus ühed valmistasid maitsvaid roogasid Paide õppeköögis õpetaja Marika Kasvandi juhendamisel ja teised tegid õpetaja Marike Reedlaga Särevere mõisas peoks vajalikke ettevalmistusi lilleseadetest lauakatmiseni välja. Kella viieks õhtul olid mõlemal grupil kõik vajalikud ettevalmistused tehtud ja hakati külalisi ootama.

Tänavuse catering-teeninduse kevadise koolituse lõpupeo toiduvalik oli väga rikkalik. Suupistete valikus olid lavaširullid ja piparkoogid sinihallitusjuustuga. Eelroaks pakuti Põhja-Itaalia köögile omast maisijahust küpsetatud polentat pesto ja grillitud tomatiga. Pearoaks seekord kanavardad köögiviljadega ja tervislikud kauboikartulid. Desserdiks olid šokolaadiruudud (brownie`d) šokolaadikreemiga ja rabarberikoogid beseekattega. Neljakäiguline õhtusöök andis õppijatele võimaluse harjutada erinevaid serveerimistehnikaid: ameerikapärane taldrikuteenindus eelroa juures, buffet-stiilis pearoog, serveerimine Prantsuse moodi ehk vaagnateenindus suupistete jaoks ja magustoit inglisepäraselt käruteenindusena (Guéridon Service) serveerimislaualt. Kõik õppijad said läbi teha taldriku kandmise ja koristamise tehnikaid.

Reaalse ürituse läbiharjutamine andis õppijatele väga hea kogemuse, mida kujutab endast catering-teeninduse korraldamine. Alustades sündmuse planeerimisest, kalkulatsiooni ja menüü koostamisest, lisaks veel vahepealsed tööd lilleseadete, lauakatmise ja roogade valmistamisega, lõpetades toitude transpordiga sihtkohta ning korrastus-ja järeltöödega. Lisaks toidule ja joogile on väga oluline kogu ettevalmistus, teenindus, serveerimine ning tuhat muud pisiasja, sest need määravad meeleolu ja sündmuse õnnestumise.

Õpetaja Marike pani täiskasvanud õppijate närvid proovile lõbusa üllatusülesandega, kus kõik osalejad koos külalistega pidid planeerima piduliku ürituse heinaküünis.

Väga hea meel on näha meie täienduskoolitustel osalevaid õpihimulisi täiskasvanuid, kelle näol on iga koolitus isevärki vahva! Õhtu oli väga tore koos maitsva toidu ja meeldivate inimestega.

Tule sinagi õppima, kuidas suurepärase söögi, professionaalse teeninduse ning efektse teostuse abil lisada peole rohkelt lisaväärtust.

Gärt ja Heleri täienduskoolitusest

Õppijad olid tragid ja jagunesid kahte gruppi, kus ühed valmistasid maitsvaid roogasid Paide õppeköögis õpetaja Marika Kasvandi juhendamisel ja teised tegid õpetaja Marike Reedlaga Särevere mõisas peoks vajalikke ettevalmistusi lilleseadetest lauakatmiseni välja. Kella viieks õhtul olid mõlemal grupil kõik vajalikud ettevalmistused tehtud ja hakati külalisi ootama.


Tänavuse catering-teeninduse kevadise koolituse lõpupeo toiduvalik oli väga rikkalik. Suupistete valikus olid lavaširullid ja piparkoogid sinihallitusjuustuga. Eelroaks pakuti Põhja-Itaalia köögile omast maisijahust küpsetatud polentat pesto ja grillitud tomatiga. Pearoaks seekord kanavardad köögiviljadega ja tervislikud kauboikartulid. Desserdiks olid šokolaadiruudud (brownie`d) šokolaadikreemiga ja rabarberikoogid beseekattega. Neljakäiguline õhtusöök andis õppijatele võimaluse harjutada erinevaid serveerimistehnikaid: ameerikapärane taldrikuteenindus eelroa juures, buffet-stiilis pearoog, serveerimine Prantsuse moodi ehk vaagnateenindus suupistete jaoks ja magustoit inglisepäraselt käruteenindusena (Guéridon Service) serveerimislaualt. Kõik õppijad said läbi teha taldriku kandmise ja koristamise tehnikaid.

Reaalse ürituse läbiharjutamine andis õppijatele väga hea kogemuse, mida kujutab endast catering-teeninduse korraldamine. Alustades sündmuse planeerimisest, kalkulatsiooni ja menüü koostamisest, lisaks veel vahepealsed tööd lilleseadete, lauakatmise ja roogade valmistamisega, lõpetades toitude transpordiga sihtkohta ning korrastus-ja järeltöödega. Lisaks toidule ja joogile on väga oluline kogu ettevalmistus, teenindus, serveerimine ning tuhat muud pisiasja, sest need määravad meeleolu ja sündmuse õnnestumise.

Õpetaja Marike pani täiskasvanud õppijate närvid proovile lõbusa üllatusülesandega, kus kõik osalejad koos külalistega pidid planeerima piduliku ürituse heinaküünis.

Väga hea meel on näha meie täienduskoolitustel osalevaid õpihimulisi täiskasvanuid, kelle näol on iga koolitus isevärki vahva! Õhtu oli väga tore koos maitsva toidu ja meeldivate inimestega.

Tule sinagi õppima, kuidas suurepärase söögi, professionaalse teeninduse ning efektse teostuse abil lisada peole rohkelt lisaväärtust.

Gärt ja Heleri täienduskoolitusest