Uudised

Koka eriala õpilased andsid oma panuse meeleolukale peole. 16. oktoober vadim.albrant

11.oktoobril toimus Paide Muusika- ja Teatrimajas Liivimaa kutseõppeasutuste õpetajate päeva tähistamine.


Piduliku õpetajate päeva tänuürituse vastuvõttu oli tulnud tähistama 10 kutsekoolist pea 250 koolitöötajat.

Koostöös Paide Muusika- ja Teatrimajas tegutseva kohvikuga said meie kõik koka eriala õpilased suurepärase praktilise kogemuse vastuvõtulaua ettevalmistamisel. 

JKHK osaks jäi valmistada suupisted, mida kokku tuli teha 3000. Lisaks aitasid  õpilased ette valmistada kõik lauakatmiseks vajalikud lauanõud, olla abiks mööbli paigutamisel ruumidesse ning laudade linutamisel.

Noortejuhi Vadim Albranti sõnul olid suupisted maitsvad. „Mulle meeldis suupistete puhul see, et oli valikut, sest on oluline, et igaüks leiaks enda maitsele midagi. Väga maitses mulle lõhe carpaccio röstsaial,“ ütles Vadim.

Koka eriala kolmanda kursuse õpilase Miria Sagaja arvates andis talle suupistete valmistamine omajagu uusi kogemusi juurde. „Kuna ees oli ootamas suur üritus, siis olid nii meie kui ka esimese kursuse peamised ülesanded ette valmistada suupisteid. Suure kogemuse andis, et pidin tegema esmakordselt meeskonna tööd suurema seltskonnaga, kuna sinna olid kaasatud kõik koka eriala õpilased. Lisaks õppisin natukene ka juhendamist, sest esimest kursust oli vaja natuke juhendada ning abistada, kui kellegil küsimusi tekkis või nõu vajas, aga saime kenasti hakkama,“ lausus Miria.

Koka eriala teise kursuse õpilane Moonika Tammsaar muljetas aga lauakatmises saanud kogemuste üle. „Meie ülesanne oli Paide Muusika- ja Teatrimajas laudade katmine ning kaunistamine. Sain kogemusi lauakatmise valdkonnas ja kõik oli uus ja huvitav, sest me polnud varem selliseid ülesandeid veel teinud. Õppisime näiteks, kuidas korrektselt katta laudu, sättida linu ja paigutada õigesti toole laua alla, nii nagu näiteks restoranides või siis pidulikel vastuvõttudel kohane on,“ rääkis Moonika.

Esimese kursuse õpilane Laura-Liisa Kool tunnistas, et koka eriala on eriala, kus tuleb palju pingutada ega olegi nii lihtne, nagu tundub. „Õppida on palju, aga selleks me siin olemegi. Meie kursus aitas samuti ette valmistada suupisteid ning toole paigutada,“ lausus Laura-Liisa.

Igaühe panus oli kiiduväärt.  Usume, et õppijad said hea ettekujutuse, mida tähendab suure peo ettevalmistamine.

Kutseõpetaja, mõisa perenaine Marike Reedla

Piduliku õpetajate päeva tänuürituse vastuvõttu oli tulnud tähistama 10 kutsekoolist pea 250 koolitöötajat.

Koostöös Paide Muusika- ja Teatrimajas tegutseva kohvikuga said meie kõik koka eriala õpilased suurepärase praktilise kogemuse vastuvõtulaua ettevalmistamisel. 

JKHK osaks jäi valmistada suupisted, mida kokku tuli teha 3000. Lisaks aitasid  õpilased ette valmistada kõik lauakatmiseks vajalikud lauanõud, olla abiks mööbli paigutamisel ruumidesse ning laudade linutamisel.

Noortejuhi Vadim Albranti sõnul olid suupisted maitsvad. „Mulle meeldis suupistete puhul see, et oli valikut, sest on oluline, et igaüks leiaks enda maitsele midagi. Väga maitses mulle lõhe carpaccio röstsaial,“ ütles Vadim.


Koka eriala kolmanda kursuse õpilase Miria Sagaja arvates andis talle suupistete valmistamine omajagu uusi kogemusi juurde. „Kuna ees oli ootamas suur üritus, siis olid nii meie kui ka esimese kursuse peamised ülesanded ette valmistada suupisteid. Suure kogemuse andis, et pidin tegema esmakordselt meeskonna tööd suurema seltskonnaga, kuna sinna olid kaasatud kõik koka eriala õpilased. Lisaks õppisin natukene ka juhendamist, sest esimest kursust oli vaja natuke juhendada ning abistada, kui kellegil küsimusi tekkis või nõu vajas, aga saime kenasti hakkama,“ lausus Miria.

Koka eriala teise kursuse õpilane Moonika Tammsaar muljetas aga lauakatmises saanud kogemuste üle. „Meie ülesanne oli Paide Muusika- ja Teatrimajas laudade katmine ning kaunistamine. Sain kogemusi lauakatmise valdkonnas ja kõik oli uus ja huvitav, sest me polnud varem selliseid ülesandeid veel teinud. Õppisime näiteks, kuidas korrektselt katta laudu, sättida linu ja paigutada õigesti toole laua alla, nii nagu näiteks restoranides või siis pidulikel vastuvõttudel kohane on,“ rääkis Moonika.

Esimese kursuse õpilane Laura-Liisa Kool tunnistas, et koka eriala on eriala, kus tuleb palju pingutada ega olegi nii lihtne, nagu tundub. „Õppida on palju, aga selleks me siin olemegi. Meie kursus aitas samuti ette valmistada suupisteid ning toole paigutada,“ lausus Laura-Liisa.

Igaühe panus oli kiiduväärt.  Usume, et õppijad said hea ettekujutuse, mida tähendab suure peo ettevalmistamine.

Kutseõpetaja, mõisa perenaine Marike Reedla