Paide õppekoht
Lisainfo/õppima asumine: juhtõpetaja Laida Reitmann, laida.reitmann [at] jkhk.ee, tel. 514 6884
Esita avaldus www.sais.ee
Õppekavarühm: Majutamine ja toitlustamine
Oskused ja teadmised mida omandad:
· Töö planeerimine ja korraldamine
· Menüü koostamine
· Kaupade haldamine
· Toidutoorme eeltöötlemine
· Toitude valmistamine
· Teenindamine ja müügitöö
· Kaastöötajate juhendamine
· Toodete arendamine
Praktika:
· I õppeaastal 5 nädalat
· II õppeaastal 8 nädalat
· III õppeaastal 7 nädalat
Õpingute lõppedes kokk, tase 4 kutseeksam
Võimalused tööturul:
· Kokk
· Vanemkokk
Kokal on vajalikud kompetentsid iseseisvaks tööks.
Kokk käitleb toidutooret, kasutades mitmesuguseid külm- ja kuumtöötlemise võtteid ning valmistab ja serveerib toite juhendi järgi.
Koka töö eeldab majanduslikku mõtlemisviisi, sealhulgas oskust käidelda toidutooret ja toitu säästlikult. Täidab enesekontrolli tegevusi.
Töö iseloom eeldab oskust oma tööd iseseisvalt ja ratsionaalselt korraldada ning aega planeerida. Vajalik on tahe ja oskus töötada meeskonnas. Kokk valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele ja soovile ning tegutseb ja käitub eetiliselt, esteetiliselt ning muul sotsiaalselt heaks kiidetud viisil.
Kokal on võimalik spetsialiseeruda restoranitööle või suurköögitööle.
Edasiõppimise võimalused: Erinevates koolides keskharidusjärgsel õppel.
Õppetöö toimub Paide õppekohas, Koka eriala rakenduskava kohaselt.
Kooli õppekava.
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Neljanda taseme kutsekeskharidusõpe (EKR tase 4) | Statsionaarne koolipõhine õpe | Omandatud põhiharidus | 3 aastat |