Kokakunst Kuressaarest tuli võit

Loomise kuupäev 15.03.2025

13.-14.märtsil 2025. a toimus Kuressaare Ametikoolis juba 11. korda rahvusvaheline kokkade kutsevõistlus Kokakunst Kuressaares, kus osalesid ka Järvamaa Kutsehariduskeskuse õpilased. Võistlema asus kokku 33 õppijat, mis on võistluste osavõturekord. Lisaks Eesti koka eriala õpilastele osalevad iga aasta võistlustel ka Läti ja Leedu koolide võistlejad. Seega on see rahvusvaheline võistlus ja konkurents on tihe.

Kokakunstis oli oluline koostöö, ideede sobivus ning toidu õigeaegne serveerimine võistluspaariliste vahel. Võistlustiimid pandi paika loosimise teel.

Esimesel päeval oli võistlustules meie kooli esimese kursuse koka eriala (KO-24) õpilane Kristen Käärmann, kes osales teise kursuse õpilastele mõeldud võistluskategoorias. Tema paariliseks osutus loosi teel Geidi Aadussoo Kuressaare Ametikoolist. Toitudeks, mida võistlusduo valmistasid ning serveerisid, olid kalasupp ja bubert jõhvikakisselliga. Üldkokkuvõttes saavutasid noored tubli neljanda koha. 

Muide, Kristen kuulub ka meie koolis õppijana jalgpalliakadeemiasse ning pärast kokakunsti kutsevõistlust põrutas koheselt tagasi Paidesse, et jõuda treenida nädalavahetusel toimuva jalgpallivõistluste tarvis. Kes teeb, see jõuab!

Teisel päeval võistlesid kokkade kutsevõistlusel meie koolist teise kursuse (KO-23) õpilased Indrek Piil ja Robi Abel kolmanda kursuse kategoorias. Indrekule osutus loositeel tiimikaaslaseks Tobias Hain Tartu Rakenduslikust Kolledžist ning Robile Ukraina päritolu Vassylyna Bondarenko samuti VOCO`st ehk Tartu Rakenduslikust Kolledžist. Toidu kohustuslikeks tooraineteks olid pearoas vutt, läätsed ja fenkol ning magustoidus tsitruselised, mandlijahu ning ingver.

Üldkokkuvõttes saavutas tugevas konkurentsis Indrek koos endale loositud tiimikaaslasega tubli neljanda koha ning Robi koos enda võistluspaarilisega lausa esimese koha. Palju õnne!

Meie kooli õpilasi saatis Kokakunst Kuressaares võistlusel õpetaja/juhendaja Sigrit Mäeots. Võistlusteks ettevalmistamisel aitas kaasa Eveli Volmre. Toitude  serveerimise osas andis nõu  Marike Reedla ning maitseid ja retsepte aitas timmida õpetaja Marika Kasvand.

Täname võistlejaid, õpetajaid, abilisi ning võistluse korraldajaid.

JKHK Köögielu

Viimati muudetud 20.03.2025.